Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Καλό καλοκαίρι!!! Ραντεβού το Σεπτέμβρη…


 Ευχές για ένα όμορφο καλοκαίρι και ξεκούραστες διακοπές…

Ραντεβού το Σεπτέμβρη…

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Επίδοση ελέγχων προόδου και τίτλων σπουδών

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι οι έλεγχοι προόδου και οι τίτλοι σπουδών θα παραδοθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου από τις 08:30-09:30.

Πρωινή ζώνη/ολοήμερο πρόγραμμα και πρωινός κύκλος μαθημάτων δε θα λειτουργήσουν.


Το απόγευμα μετά τις 18:30 σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε μαζί στην τελετή αποφοίτησης της ΣΤ΄τάξης και να διασκεδάσουμε, καθώς ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων έχει ετοιμάσει μια ωραία βραδιά με πολλά δρώμενα.


Με εκτίμηση 

Η Διεύθυνση του σχολείου

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Λειτουργία σχολικών μονάδων

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024.

Για τη σχετική εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Δράσεις του σχολείου μας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και πενήντα δύο χρόνια μετά την απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων εθνών στη Σουηδία, να ληφθούν μέτρα για την προστασία του, η ανάγκη ολοκληρωτικής αλλαγής στάσεων είναι πιο επιτακτική από ποτέ. 

Το σχολείο συμμετείχε στον εορτασμό της ημέρας με δράσεις περιβαλλοντικού εθελοντισμού, ενημέρωσης,  ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των μαθητών.

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

Με το πιο αισιόδοξο μήνυμα ξεκίνησε η μέρα μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο μας. Η εκπαιδευτικός της Αγγλικής γλώσσας Κ. Σερεμετίδου, μας υποδέχτηκε με μια υπέροχη παρέμβαση στους πίνακες ανακοινώσεων. Σκοπός της ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την σχολική κοινότητα για τις απειλές που δέχεται το περιβάλλον αλλά κυρίως να κινητοποιήσει μικρούς και μεγάλους για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν ώστε ο κόσμος μας να μοιάζει με το χαρούμενο τέχνημα που δημιούργησε.







Αναλυτικά οι δράσεις των τάξεων:


5 Ιουνίου 2024 – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι “η αποκατάσταση του εδάφους, η ερημοποίηση και η ανθεκτικότητα στην ξηρασία”. 


Μήνυμα Αντόνιο Γκουτέρες, 

Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ.

Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ.
Η ανθρωπότητα εξαρτάται από τη γη. Ωστόσο, σε όλον τον κόσμο, υπάρχει ο τοξικός συνδυασμός της ρύπανσης, της κλιματικής κρίσης και του αποδεκατισμού της βιοποικιλότητας που μετατρέπουν τα υγιή εδάφη σε ερήμους και τα ακμάζοντα οικοσυστήματα σε νεκρές ζώνες. Καταστρέφουν τα δάση και τα λιβάδια και δεν επιτρέπουν στη γη να στηρίξει τα οικοσυστήματα, τη γεωργία και τις κοινότητες.

Αυτό σημαίνει ότι οι καλλιέργειες δεν θα αποδώσουν, οι πηγές νερού θα εξαφανιστούν, οι οικονομίες θα αποδυναμωθούν και οι κοινότητες θα κινδυνεύσουν – οι φτωχότεροι θα υποστούν τις περισσότερες συνέπειες. Η βιώσιμη ανάπτυξη πλήττεται. Έχουμε παγιδευτεί σε ένα θανατηφόρο φαύλο κύκλο – η εκμετάλλευση της γης ευθύνεται για το έντεκα τοις εκατό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που επηρεάζουν τον πλανήτη μας. Ήρθε η ώρα να απελευθερωθούμε.

Οι χώρες πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων και των εδαφών με βάση τη συμφωνία του Κουνμίνγκ-Μόντρεαλ για τη βιοποικιλότητα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα νέα εθνικά σχέδια δράσης για το κλίμα ώστε να καθορίσουν πως θα σταματήσουν και θα αντιστρέψουν την αποψίλωση των δασών μέχρι το 2030. Και θα πρέπει να αυξήσουμε δραστικά τη χρηματοδότηση για να στηρίξουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες ώστε να προσαρμοστούν στα βίαια καιρικά φαινόμενα, να προστατεύσουν τη φύση και να προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Η αδράνεια μας κοστίζει ακριβά. Αλλά η ταχεία και αποτελεσματική δράση θα αναβιώσει την οικονομία. Κάθε δολάριο που επενδεύεται στην αποκατάσταση του οικοσυστήματος επιστρέφει τριάντα δολάρια ως οικονομικό όφελος. 

Είμαστε η υπεύθυνη γενιά για την αποκατάσταση. Μαζί, ας δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη γη και την ανθρωπότητα. 


Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Οι μαθητές/τριες του Γ2 αφηγούνται ιστορίες της Μυθολογίας

Οι μαθητές/τριες έχουν αφηγηθεί θεατρικά ανεξάρτητες ιστορίες που αφορούν τους άθλους του Ηρακλή, τις περιπέτειες του Οδυσσέα αλλά και άλλες ιστορίες της Μυθολογίας, ζωγράφισαν αντίστοιχες εικόνες και δημιουργήσαμε ένα podcast όπου ακούγονται οι φωνές των παιδιών και φαίνονται οι ζωγραφιές τους.




Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

  • Χερκελετζή Φωτεινή, εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής
  • Ασημακίδου Βικτωρία, δασκάλα του Γ2

Σκακιστικά νέα

Το 2ο τουρνουά φιλίας σχολείων δυτικής Θεσσαλονίκης διεξήχθη στο 7ο Δημοτικό σχολείο Παύλου Μελά. Συμμετείχαν το σχολείο μας καθώς και το 6ο και 7ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου μας. Το τουρνουά στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία τόσο συνολικά σαν διοργάνωση αλλά και ιδίως για το σχολείο μας καθώς κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη στο ομαδικό και τις δύο πρώτες θέσεις ατομικά (Βασιλειάδης Ιωάννης 1η θέση 4,5/5 - Βασιλειάδης Χρήστος 2η θέση 4,5/5). Συνεχίζουμε τα μαθήματα από Οκτώβριο με πολλές νέες δράσεις για τα παιδιά. 

Καλό καλοκαίρι σε όλους.