Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α' τάξης

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018  οι πρώτες τάξεις του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και παρακολουθήσαν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ιζαντόρα Ντακ» της Στέλλας Μιχαηλίδου. Τα μικρά μας παρακολουθούσαν με μεγάλη προσήλωση και αγωνία τις προσπάθειες της ηρωίδας Ιζαντόρας, μιας μικρόσωμης πάπιας που ζει στη Λίμνη των Κύκνων, η οποία ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα κι ας είναι η τελευταία στην τάξη. Οι συμμαθητές της την κοροϊδεύουν και την απομονώνουν, αλλά η ίδια ανακαλύπτει τον δικό της, ελεύθερο χορό, χωρίς τους περιορισμούς που βάζει το μπαλέτο. Έτσι, σιγά σιγά αρχίζει να πιστεύει στον εαυτό της ξεπερνώντας τον φόβο, τη μοναξιά και τις δυσκολίες.
Ένα έργο που περνάει μηνύματα όπως αυτά της αναγνώρισης και του  σεβασμού  στη διαφορετικότητα, της   αποδοχής του «άλλου», της ελευθερίας στη σκέψη και της έκφρασης. Μιλάει για τη δύναμη της συγγνώμης και της συγχώρεσης. 
Η δράση συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες όπου εμψυχώτριες του Μεγάρου Μουσικής,  μας επισκέπτηκαν στο σχολείο και κάτω από τις δικές τους υποδείξεις γίναμε κι εμείς μικρές Ιζαντόρες και προσπαθήσαμε να μπούμε στη θέση της μικρής ηρωίδας και με διάφορες δράσεις ενσυναίσθησης νιώσαμε τα συναισθήματα που ένιωθε η ηρωίδα μας από την απόρριψη μέχρι την αναγνώριση.