Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Επιστροφή στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα

Σας ενημερώνουμε πως από αύριο Τρίτη, 3/5/2022, οι μαθητές/ τριες επιστρέφουν στα σχολεία χωρίς να έχουν την υποχρέωση διενέργειας υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης* (self-test)* από τον κορωνοϊό COVID-19.

Εξακολουθεί όμως να υφίσταται η υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) για τους μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Η χρήση της προστατευτικής μάσκας γίνεται:

α) στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,

β) στους εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας και

γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών/τριών.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος στους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. καθώς και στα μέλη του λοιπού προσωπικού στην τάξη και στη σχολική μονάδα αντίστοιχα αν δεν τηρούν την υποχρέωσή τους για χρήση της μάσκας. Η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική κατά την διάρκεια του φαγητού και κατά την διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με αναλυτικές οδηγίες ενόψει της έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Καλή επάνοδο με ασφάλεια για όλους!!