Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Το Δ1'.... σε επικίνδυνη αποστολή

Στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη», οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ1 ́
τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, συνεργάστηκαν για να χαρτογραφήσουν το περιβαλλοντικό μονοπάτι της περιοχής τους και ένα πρωινό με αφετηρία το σχολείο τους εξερεύνησαν τη γειτονιά τους.
Κατέγραψαν σημεία και στοιχεία με περιβαλλοντικό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό ή και ιστορικό ενδιαφέρον, τα οποία στη συνέχεια αποτύπωσαν σε διαδραστικό χάρτη αξιοποιώντας την εφαρμογή Thinglink. Ως σκεπτόμενοι κι ενεργοί πολίτες εντόπισαν προβλήματα της καθημερινότητάς τους και, παίρνοντας τη γνώμη και άλλων συμπολιτών τους, προβληματίστηκαν για την ευθύνη που αναλογεί σε άτομα, ομάδες και θεσμούς και άρχισαν να νιώθουν πόσο χρήσιμοι μπορεί να αποβούν και οι ίδιοι για την κοινωνία που ζουν.
Ευχαριστούμε θερμά την τροχονόμο του σχολείου μας, κ. Σοφία Λυμπεριάδου, που μας συνόδεψε στην «επικίνδυνη αποστολή μας», για ασφαλή εξερεύνηση, καθώς και τον κ. Γιώργο, επαγγελματία της λαϊκής αγοράς, για τη συνέντευξη που μας  παραχώρησε.


Πατήστε στην εικόνα που ακολουθεί και δείτε το διαδραστικό χάρτη της διαδρομής που ακολούθησαν οι μαθητές/τριες του Δ1':