Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Εκπαιδευτικά προγράμματα - Συνεργασίες με φορείς Ανατόλια

Για δεύτερη χρονιά το σχολείο μας, στα πλαίσια της συνεργασίας μας με φορείς, συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κολλεγίου Ανατόλια δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με καινοτόμες διδακτικές πρακτικές όπως η εκπαίδευση STEM, Virtual Reality (VR) Augmented Reality (AR).

Έτσι, την Τετάρτη 22/11/2023 οι μαθητές/τριες των Δ1 & Δ2 Τμημάτων επισκέφτηκαν το Κολλέγιο  και συμμετείχαν στο βιωματικό μάθημα ΣΤΕΜ με θέμα τη διατροφή, “Healthy Selfie”.

Στόχος του μαθήματος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών στις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής και η καλλιέργεια δεξιοτήτων αυτεπίγνωσης (παίρνω σωστές αποφάσεις για την υγεία μου) μέσα από μία σειρά διαδραστικών παιχνιδιών και εργαστηριακών πειραμάτων.

Επίσης τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ταξίδι με την Εικονική και  Επαυξημένη Πραγματικότητα ( VR /AR)".

Γνώρισαν μέρη και χρονικές περιόδους που δεν θα μπορούσαν να επισκεφθούν διαφορετικά, και  κατέληξαν σε νέες ιδέες και έδωσαν λύσεις σε πρακτικά και άλλα προβλήματα.

Εξερεύνησαν τον κόσμο μέσα από τη χρήση της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Η επιστημονική διαδικασία έγινε  βίωμα μέσα από προσομοιώ-σεις, ενισχύοντας την κατανόηση και την εφαρμογή της γνώσης.