Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β' τάξης

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου οι μαθητές/τριες της Β' τάξης επισκέφτηκαν το Θέατρο Αθήναιον για να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ ένα γλάρο να πετάει», η οποία βασίζεται στην οικολογική καταστροφή των θαλασσών από τα απόβλητα των ανθρώπων.

 …Μια γλαροπούλα, η Κενγκά, πέφτει θύμα της ρύπανσης της θάλασσας, από το πετρέλαιο. Πριν όμως καταφάει τα φτερά της, η Κενγκά, καταφέρνει μια τελευταία πτήση σ ένα μπαλκόνι που ζει ένας γάτος που ήταν μαύρος, πελώριος και χοντρός! Ο γάτος ο Ζορμπάς! Η Κενγκά βλέπει στα μάτια του Ζορμπά, ένα καλό πλάσμα και τον εμπιστεύεται με ότι πολυτιμότερο έχει... το αυγό της… Του ζητάει να υποσχεθεί 3 πράγματα: ότι δεν θα φάει το αβγό, ότι θα το κλωσάει μέχρι να γεννηθεί το γλαρόνι και… ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ!!!! Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι…

«Το νιαούρισμα τιμής που δίνει ένας γάτος του λιμανιού, δεσμεύει όλους τους γάτους του λιμανιού!»

Έτσι, μια παράξενη παρέα γάτων του λιμανιού, ο Κολονέλο, ο Γραμματικός, ο Ξερόλας, ο Σταβεντάκης και ο Ζορμπάς σε ρόλο «Μαμάς», αναλαμβάνουν να εκπληρώσουν όλοι μαζί την υπόσχεση! Η μικρή γλαροπούλα, με την παρέα των γάτων ανακαλύπτουν πόσο σπουδαίο είναι να εκτιμούν, να σέβονται και να αγαπάνε ένα διαφορετικό πλάσμα από αυτούς.

Οι μαθητές/τριες πήραν μαζί τους ένα ισχυρό μήνυμα για την αγάπη, τη φιλία, τη διαφορετικότητα, τη σπουδαιότητα της υπόσχεσης και την οικολογική συνείδηση.