Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

DRAGAMIS: Το ηλεκτρονικό παιχνίδι «βοηθός» στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη

Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στο εργαστήριο πληροφορικής, οι μαθητές/τριες των τάξεων Γ' έως ΣΤ' του σχολείου μας γνώρισαν και έπαιξαν το ηλεκτρονικό παιχνίδι "DRAGAMIS", το οποίο αφορά στον Σακχαρώδη Διαβήτη και στον υγιεινό τρόπο ζωής. Μέσα από τη διάδρασή τους με το "DRAGAMIS" οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη και αντιλήφθηκαν τα οφέλη της υιοθέτησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών και της συστηματικής σωματικής άσκησης.
Το "DRAGAMIS" δημιουργήθηκε από την ομάδα Nous4Health(www.nous4health.com), που απαρτίζεται από 4 διπλωματούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών, ερευνητές στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. 
Επισκεφτείτε τη σελίδα τους στο facebook πατώντας στο σύνδεσμο Nous4Health.



Οι πρωταγωνιστές του DRAGAMΙS είναι δύο παιδιά με διαβήτη τύπου 1, το ένα ζει στη σύγχρονη εποχή και το άλλο στο Μεσαίωνα. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, ο χρήστης καλείται να λάβει αποφάσεις, οι οποίες επηρεάζουν την υγεία των πρωταγωνιστών, καθορίζοντας έτσι την εξέλιξή της. Μέσα από αυτή την διαδικασία οι χρήστες εκπαιδεύονται και βιώνουν μία μοναδική εμπειρία ενώ οι επιλογές τους αφορούν στη διαχείριση του διαβήτη, στη διατροφή, στη σωματική άσκηση, καθώς και στην πλοκή της ιστορίας, με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται κατανοητή η επίδραση των διαφόρων παραγόντων (ινσουλίνη, διατροφή, σωματική άσκηση) στο μεταβολισμό της γλυκόζης. Το DRAGAMIS προωθεί την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και μέσω των πρωταγωνιστών του υπογραμμίζει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας.