Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ενημερωτική επίσκεψη του Δασαρχείου στο σχολείο μας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας στις 21 Μαρτίου, το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στο σχολείο μας μέσα στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι μαθητές όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το δασικό οικοσύστημα με την χλωρίδα και την πανίδα του, να ενημερωθούν για τους κινδύνους που απειλούν τα δάση και να αναπτύξουν  την κριτική τους ικανότητα στοχαζόμενοι το ρόλο τους ως ενεργοί πολίτες στην προστασία των δασών. 

Διδάχθηκαν τον τρόπο χρονολόγησης των δέντρων και τελικά αξιολόγησαν την επίσκεψη συμπληρώνοντας τα ερωτηματολόγια που τους δόθηκαν. Το προσεχές διάστημα θα λάβει χώρα και η δενδροφύτευση των αρωματικών, κωνοφόρων και καρποφόρων δέντρων ευγενική χορηγία του Δασαρχείου κατά την επίσκεψη του.

Το Σχολείο μας, έχοντας θέσει ως στόχο του την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά και την δημιουργία ενός αειφόρου σχολείου, συμμετέχει από την αρχή του έτους στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Α/μιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης 'Το δάσος', η προστασία του και η ανάγκη βιωσιμότητας του καθώς και στο δίκτυο του ΚΠΕ Κορδελιού "Βιώσιμη πόλη". Ποικίλες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και έχουν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς προς αυτή την κατεύθυνση για τις οποίες θα σας κρατάμε συνεχώς ενήμερους. 

Όραμα μας είναι μέσω της βιωματικής μάθησης τα παιδιά να αποκτούν γνώσεις μέσα στο σχολικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό, κυρίως όμως να ανακαλύπτουν τον κόσμο, να αποκτούν δεξιότητες και να υιοθετούν στάσεις που θα τα ενδυναμώσουν και θα τα βοηθήσουν να γίνουν χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο.